loader
+39 0423 670 720
info@eurven.com

Eurven sbarca in Andorra - Reciclar envasos té premi

29 setembre, 2014 

Una de les màquines està situada en un centre comercial de la capital i per cada tres envasos que s'hi reciclin, dóna premi. El funcionament és molt senzil: se separen els taps i es dipositen en un orifici, mentre que els envasos i llaunes van en un altre compartiment. Quan s'han dipositat els tres envasos, la màquina els tritura i emet un tiquet que val, en aquest cas, per una baguet. Es tracta d'una nova mesura per incentivar la recollida selectiva i acostar el país, amb passos decidits, a l'objectiu de les 1.200 tones de plàstic recollit aquest 2014.

El ministre de Medi Ambient, Francesc Camp, ha indicat que actualment s'han assolit les 850 tones, i tot i la progressió "hauríem d'estar a 900". Confia, però que en els tres mesos que queden fins a final d'any s'assoleixin els objectius. Actualment a Andorra es reciclen un 17% dels envasos i la voluntat és arribar al 22.5% que marca Europa.

De màquines com aquesta, de moment n'hi ha dues. L'altra es troba al Centre Esportiu d'Ordino. Es tracta d'una prova pilot que permetrà aportar noves dades sobre el reciclatge.

Informa: Rubén Carcellé      Imatge: Marta Paixà

Guarda video iniziativa in Andorra...